#25 Birgit Skarstein, toppidrettsutøver – A Winners Mindset

Birgit Skarsteing - Power Ladies Podcast

Gjest 25 er toppidrettsutøver og verdensmester i roing + konkurrerer i to idretter hvor hun er på landslaget i begge – roing og langrennspigging.

Hun heter Birgit Skarstein og har et mindset som jeg skulle ønske alle hadde. Hun bærer enormt med empati – å dømme finnes ikke i hennes verden . Hun er enormt jordnær, ydmyk, raus og møter alle hun møter med respekt. I tillegg har har lært seg å takle livet på godt og vondt.

For sine prestasjoner har Birgit blitt kåret til årets kvinnelige para toppidrettsutøver i 2018. Hun har blitt tildelt Oslo kommunes ærespris for 2013, 2014 og 2015. Aftenposten nominerte henne i 2014 til «Årets Osloborger».
Hun ble kjent gjennom NRK TV programmet Ingen Grenser – hvor en gang med fysiske utfordringer skulle komme seg gjennom fjellet.
Birgit er også er kurator for Global Shapers Oslo. Global Shapers utgår fra World Economic Forum og kronprinsesse Mette-Marit, og Skarstein har hatt ulike roller i nettverket nasjonalt og internasjonalt siden oppstarten i 2012.

Birgit møter også fast som bystyrerepresentant i Oslo kommune, hvor hun er medlem av finanskomiteen.
Hun er også medlem av bioteknologirådet.

Nå lover det enda bedre for para idretten fordi Therese johaug har bidrat til å skape stiftelsen VI som jobber for at flere funksjonshemmede får oppleve høyere livskvalitet, forbedret helse, økt mestringstro og mer sosial kontakt. Og mye mer penger skal inn i para idretten.
Her er Birgit ambassadør så klart!

Det som fascinerer meg aller mest med Birgit er måten hun takler livet på – måten hun ser på ting det er en ulykke som gjorde at hun ble lam fra hofta og ned da hun var rundt 18-19 år.
En ulykke de fleste ville sett på som ekstremt brutal og gjerne ville mistet alt håp om et godt og fullkomment liv.

Dette har lagt til rette for at hun har kommet til et så godt sted mentalt kanskje har gitt henne en ekstra drive.

Birgit er ekstremt viktig – hun er en rollemodell som viser at selv om man har et fysisk handicap så kan man følge drømmen sin – og få det til.

Hun brenner for å bryte ned båsene og bildet de fleste tenker rundt det å ha en fysisk utfordring, men hun har opplevd mye dritt fra folk på veien – som vi får høre mer om i episoden. Birgit er ekstremt resurssterk og benytter dette til å brøyte vei for dem som har blitt utstøtt og tar opp kampen både politisk og i idretten – drømmen er å revolusjonere paraidretten. Så – vi må alle stå bak denne viktige dame med dette viktige målet og drømmen! Jeg forstår virkelig ikke hvorfor vi mennesker er blitt eksperter på dømming og ekskludering – vi må snart ta et oppgjør med dette

Det var så mye jeg ikke fikk spurt Birgit om – så jeg må nok invitere henne tilbake.
Hun er ekstremt inspirerende og i episoden får vi et dypdykk i hjernen hennes.
Som jeg faktisk vil kalle a winners mindset.

Klikk her for å komme til episoden

Birgit Skarstein Yrja Power Ladies

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg