Lærer av de beste!

I går hadde vi vår aller først workshop sammen, oss i People managementet. Alle var på plass bortsett fra Christina Fraas som heller hadde benka seg i bilen for å kjøre på roadtrip.

For en dag! I og med at jeg er helt ny i gamet så må jeg si jeg er ekstremt heldig av å kunne lære av Norges topp- og veteran influencere.

Snille, dyktige og drevne folk, som absolutt bør følges 🙂

Spennende reise dette her.

Jeg måtte til og med holde en presentasjon av meg selv foran alle selgerne på Egmont huset i tillegg til influencer-kollegaene mine. Det var heftig!

Det gikk fint. Hjelper å øve litt på forhånd, det gjorde at jeg ihvertfall klarte å huske noe av det som jeg hadde lyst å få frem.

Nå er det ikke lenge til Juni utgaven av det nye kommer til salgs hvor du finner mine først bidrag😅

Idyll i Kirsebærhagen

Bonussøndagen denne uken ble jammen meg godt brukt, i Kirsebærhagen. Jeg har alltid vært nysgjerrig på denne fantastiske og fargerike hagen til Christina helt siden jeg fikk øynene opp for henne. Gjennom bilder og tekst og ikke minst henne i seg selv har jeg, rart nok, fått romantiske og nostalgiske følelser til dette stedet. Og det å da endelig bli invitert inn og få ta del i denne sjarmerende luksusen var meg en stor glede. Som et lite barn i en godteributikk, ja, det er egentlig dagen oppsummert. Legger ved noen bilder slik at også du kan drømme deg bort i Christina Fraas Kirsebærhageliv.🌸

Og ja, det er så nydelig som hun framstiller det på bloggen. Took my breath away! På Det Nye sin Facebook kan du se livestreamen vi gjorde fra hagen, hvor du får en liten tour i Kirsebærhagen. 🙂

12 enkle tips til hvordan å bidra til en mer miljøvennlig verden :)

Ja takk til et plastfritt naturlandskap.

Ønsker du å bidra til en mer miljøvennlig verden, men vet ikke helt hvordan? Virker det alt for overveldende å skulle løse plast utfordringene i havet? Ja?
Det kjenner ihvertfall jeg på, jeg som attpåtil er opptatt av å gjøre verden til et bedre sted kan ofte tenke at hva kan egentlig lille meg bidra med? Hva har mitt simple forbruk å si sånn egentlig? Om jeg bidrar eller ei spiller vel ingen rolle i det store bildet? Gjør det det?

Ja, det gjør det. Tenk om vi alle tenkte det samme, at det jeg gjør har ingen forskjell i den store sammenhengen i det hele tatt og at jeg og mitt liv er ubetydelig for resten av verden og kloden.

Well, det er da sånn som nå skjer, at vi ødelegger for oss selv.

Vi trenger at alle bidrar litt, ikke at kun noen få bidrar mye. Du betyr masse og her kommer 12 tips til deg som ønsker å bruke din stemme til at vi alle får det litt bedre. 

12 enkle tips til hva du selv kan gjøre
 

 1. Kildesorter og pant flasker, det er faktisk ikke så krevende som det er lett å tro. Jeg vet det kan være vanskelig med trang plass, men det går, vær løsningsorientert. Bruk fem minutter av tiden din(en gang!) til å lage et lite system. Og det var det.
   
 2. Bruk handlenett når du handler og unngå matvarer i plastemballasje.
  Ja, det kan være kjedelig å bære rundt på et handlenett. Men, vi har alle lommer, og de fleste av oss bruker veske og sekk, og det tar ikke noe særlig plass. Ta med deg flere handlenett om det trengs. Neste gang du er i butikken kan du eventuelt bruke noen minutter på å orientere deg om hva som finnes av muligheter, deretter vil det gå på autopilot neste gang.
   
 3. Spise mer grønnsaker og mindre kjøtt. Og kjøp veganske alternativer selv om du gjerne ikke synes varene har den aller beste smaken eller konsistensen, men det gjør at bedriftene ser at det er etterspørsel og det fører til at flere produkter lages og importeres.
   
 4. Støtt veganske- og vegetariske butikker og spisesteder, og ikke minst initiativer som too good to go! dette igjen for å vise markedet at det er en etterspørsel, samtidig som å gi dem som jobber for det hjelp til å fortsette økonomisk.
   
 5. Kjøper du mye kaffe/te ute? Eller vannflasker? Kjøp en gjenbrukbar kaffekopp og vannflaske da vel 🙂
   
 6. Handle mindre og reparer klær, og arranger f.eks “byttekvelder” med venner.
  Og om du handler noe nytt se etter miljømerker på varer. Minimalisme-trenden er heldigvis på vei inn. 
  Kjøp brukt eller kun det du trenger, kjøp gjerne litt dyrere klær i god kvalitet som varer lenge og bygg deg sakte, men sikkert opp en garderobe. Lever ting inn til skredder om plaggene blir ødelagt, eller rett og slett sy om, da kan du jo kjøpe boken til Jenny Skavlan for litt tips og triks 🙂
   
 7. Skal du i bursdag? Kjøp heller tjenester og opplevelser i stedet for varer. F.eks kino eller restaurantbesøk. Det skaper også minner som varer.
   
 8. Kast mindre mat.
  Mat er ofte god langt over «best før» datoen. Det er en grunn til at det står best før, og ikke “ikke spis etter” datoen. Du kan fryse ned mat, lage pytt i panne, og et godt tips bruke “gamle” bananer i kaker og pannekaker. Det er da de gir ekstra god søtsmak.
   
 9. Kjør kollektivt og bruk sykkel. Reiser du langt velg heller buss eller tog enn fly og bil.
   
 10. Slå av lys når du går hjemmefra!
   
 11. Har du oppvaskmaskin? Bruk den! Oppvask for hånd bruker faktisk mer vann og energi enn en god oppvaskmaskin. Man skulle tro det var omvendt, men slik er det altså ikke.
   
 12. Spre budskapet, bare kanskje ikke være helt fanatisk, da kan man skremme folk vekk dessverre.. F.eks del selvfølgelig gjerne denne artikkelen 🙂

  Ingenting er bedre enn å leve et liv med respekt for egne verdier og respekt for jordkloden og de mulighetene vi har fått. Det vil ikke spise så mye mer av tiden din når det først har blitt en vane. Win win.

Har du tips til flere småting man selv kan gjøre for at man selv kan bidra helt i det små? Fortell gjerne hva du gjør i kommentarfeltet 😀

Del gjerne artikkelen slik at vennene dine kan få med seg hva de kan gjøre!
 

Så glad blir jeg om dette er noe du har lyst til å prøve ut, om det så er bare én ting.

 

 


Yrja  <3

Katapult Future Fest & intervju med startup-ekspert i TechCrunch

Nysgjerrig på gründerlivet? Lurer du på hva som skal til for å starte for seg selv og lykkes? Startup-eksperten, Samantha Stein, i TechCrunch deler i videoen  under hvordan hun opplever startup-miljøet, hva trendene er og tips til deg som ønsker å starte for seg selv, og hvordan å komme i kontakt med henne og TechCrunch. 

Hørt om Katapult Future Fest?

Ikke? Det er kanskje ikke så rart, første gang for Katapult Future Fest var i Oslo i fjor og det er fremdeles foreløpig en festival forbeholdt startup-interesserte og futurister.

15 og 16 mai var jeg der og jeg hadde gledet meg skikkelig. Nettopp fordi de hadde en så eksplosiv launch i mai 2017 som kan beskrives med ett ord: Magi. Etter opplevelsen i fjor følte jeg det var det nærmeste jeg kom Burning Man i Norge. Folk var fulle av glitter over hele kroppen, mannen bak CouchSurfing sydde fargerike slengbukser aka fancy pants til alle og vi danset og lo høyt alle sammen innimellom tungt faglige foredrag, og alt endte i en eneste stor badstu-rave. Samholdet var sterkt da deltakerne var ivrige, nysgjerrige, åpne og tørste på kunnskap. Det samme var foredragsholderne som var og er blant de fremste ekspertene verden over innen de mest nyskapende teknologiene og industriene som er relevant for morgendagenssamfunn.
Jeg fløy nærmest hjem av inspirasjon sist.

Med andre ord jeg hadde høye forventninger for årets happening. Det ble ikke det samme som i fjor, men skuffet selvfølgelig overhode ikke.
Været leverte maks, med 30 grader, vindstille og strålende sol alle dagene, i motsetning til snø på samme tid sist. 

Katapult oppsummert: fremtiden byr på mye spennende og lets celebrate life!

Les videre for insights fra startup-eksperten Samantha i TechCrunch.

Samantha Stein

Det jeg ønsker å dele med dere fra festivalen er et intervju jeg gjorde med ei super dreven, ambisiøs og hardtarbeidende venninne av meg fra San Francisco som var en av moderatorene på årets festival, Samantha Stein. Hun jobber i den tungt etablerte startup nyhetskanalen TechCrunch som “Director of Special Projects and Battlefield Editor” og kan nå kalles for en oppstarts-ekspert, og jammen har hun hatt en liten reise siden vi møttes på en Community konferanse i San Francisco i 2014. Det meste av tiden hennes går med til reising jorden rundt for å scoute og rådgi startups. Jordan, sveits, Usa, kina, you name it. Litt eksotisk? Altså en jobb flere millioner kunne ønsket seg. 

Uansett, når sjansen bydde seg tenkte jeg det var fint å få høre henne dele litt erfaringer fra jobben. Definitivt worth a listen!

Enjoy! 

 
 

Yrja <3

Kodetrenden, bør du slenge deg på?

Damene og workshop-holderne bak initiativet Pink Programming Oslo. Bildene er tatt på Spaces Oslo.

Koding er i vinden som aldri før, plutselig var det på alles lepper. Det har blitt innført som prøveprosjekt i flere barne- og undomskoler, og programmeringsstudier som robotikk og kybernetikk har blitt blant de vanskeligste studiene å komme inn på, i tillegg har flere andre læringsinitiativ blitt igangsatt, som jenter koder, jenter og teknologi, Girl Geek Dinner, og Pink Programming. 

Vi hører at koding er fremtiden, og i samme setning følger ordene; robotene kommer, kunstig intelligens, det digitale skiftet, vi vil miste jobbene våre og at flere jenter må kobles på. Dramatiske greier. 

Men altså, hva er koding sånn egentlig? Er det egentlig så viktig å vite noe om?

Jeg ble med damen bak Pink Programming Oslo, Simone Andersson, på deres månedlige meetup for  å lære mer. Og sammen med 35 andre ivrige jenter troppet jeg opp kl 09:00 på Spaces tidlig en søndag morgen i mai, og da, til tross for nydelig sommervær ute. 

Simone jobber selv som programmerer og var lei av å alltid være den eneste jenten og ønsket derfor å knytte et nettverk for kvinnelige programmerere, lære flere damer å programmere og belyse det morsomme og gøyale med koding, samtidig som å vise at det er faktisk ikke bare er for gutter. 
Dette gjorde at hun i 2017 startet opp den norske avdelingen av organisasjonen Pink Programming, som opprinnelig er svensk og har holdt på siden 2015. Pink Programming har som formål å øke antall kvinnelige programmerere.

Pink Programming har etablert seg som et populært arrangement med lange ventelister hver gang, i Sverige. Og til og med på det aller første Oslo arrangementet kom 30 stykker og Oslo gruppen har nå rundt 80 medlemmer i facebook. Denne gangen stod visstnok 20 stykker på venteliste til å bli med på mai Oslo Meetupen.

Vi ble møtt av Simone, hennes ambassadører og workshop-holdere.

Chatbots var på agendaen, både i form av foredrag og workshops, etterfulgt av en times lunsj med mingling. 

Jeg ble selvfølgelig ekstra gira da jeg hørte det skulle være en vegansk buffet, noe som faktisk er en tradisjon på Pink Programming.
 

Mellom slagene, fikk jeg noen ord med Simone.

 • Hva er egentlig koding?

  “Koding har mange definisjoner, men programmering handler for meg om å skape noe som kan løse ett  problem,  for eksempel slik vi gjør i dag på workshoppen; lage en chatbot for å gi en bedre opplevelse for brukerene av en hjemmeside.”

  Slik jeg selv, forstår koding betyr det å skrive et språk som datamaskinen forstår og kan sette i system slik at et program kan utvikles og endres på kontinuerlig. Dette er alt fra nettside, dataspill, en app, mobiltelefonsystem, etc.. Det finnes mange forskjellige kode språk, alt fra javascript, css, python og PHP,  er noen eksempler.
   

 • Hvem er koding for?

  Alle som synes det er spennende å skape, finne løsninger og se resultater. Man må jo også egentlig synes det er interessant og tenke språk og matte. Og man må synes det er greit å jobbe på en datamaskin hver dag.
   

 • Hvem er Pink Programming for? Trenger man forkunnskaper?

  Det er for kvinner i alle aldere med ulike bakgrunner, inkludert transpersoner. 
  Man trenger ingen forkunnskaper for å bli med, om man har nysgjerrigheten på plass så holder det i massevis! Og om du er mer advanced så legges det til rette for det også. 
   

 • Hvorfor lære seg å kode? 

  Man trenger ikke lære seg å kode, men det er et nyttig verktøy frem i tid for å forstå verden og samfunnet rundt seg. Vi går inn i en ny tid hvor teknologi infiltrerer alle bransjer og alle tingene rundt oss vil bli digitale og koblet på nett. Klærne våre, sengen, toalettet alt mulig, og da er det en fordel å besitte denne kunnskapen mtp. jobb og frihetsfølelse(litt på samme som å lære seg engelsk). Man bør ihvertfall teste det ut, og se hva det handler om.
   

 • Hva kan man jobbe med? 

  Ganske mye fremover i tiden som kommer, i alle ulike industrier, ikke bare lage nettsider, roboter, eller apper. Men også smarte klær, smart design, smart arkitektur, smart interiør, smarte lærings program. Om man forstår hva det går i er det lettere å jobbe tett på noen som jobber med utviklingen av teknologien også, slik at man ikke trenger å lære det seg helt selv.

Simones tips til deg som ønsker å lære mer om koding

 1. Gå på eventer som Pink Programming, andre lignende events for å bygge nettverk og lære mer
 2. Tør å teste, alle gjør feil
 3. Tør å spare både venner og google om hjelp.

  Klikk her for en tutorial for nye kodere, her kan du også se hvoe u kan lære å kode gratis på nett selv (free code camp, code academy etc)https://pinkprogramming.wordpress.com/2015/10/13/tutorials-for-nya-kodare/
   

For en dag! Selv om sola strålte og folk gikk i t-skjorte og shorts ut forbi så holdt intensiteten og engasjementet seg oppe gjennom alle de 6 timene. Neste gang, kanskje du vil prøve?

Jeg synes absolutt programmering er noe man bør teste ut, og forstå hva er, i og med at det er så relevant i tiden vi lever i og kompetansen blir bare mer og mer etterspurt og ettertraktet fremmover. Selv om det ikke helt er noe for meg, så har jeg ihvertfall fått prøve det ut. Det gir helt klart mestringsfølelse å kunne programmere en egen chatbot som svarer når du skriver til den, helt av seg selv! Anbefales!

Følg med på når neste arrangement skjer på facebook siden! @pinkprogramming.

Her er noen bilder fra dagen:

 


 


 

 


 


 

  

Om Pink Programming

 • Frivillig organisasjon, startet 2015 i sverige av tre kvinnelige programmerere(Vanja Tufvesson, Vibeke Tengroth och Tone Pedersen)
 • Oppstart 2017 i Oslo med Simone Andersson
 • Månedlig arrangement, første søndag i måneden. Plass til 30-40  per gang, meld deg på tidlig!
 • Vegetar lunsj, er alltid på menyen
 • Det er for kvinner i alle aldere med ulike bakgrunner, inkludert transpersoner
 • Oslo Gruppen på facebook: https://www.facebook.com/groups/100215600716843/
 • Facebook page: https://www.facebook.com/pinkprogramming/
   

 

Yrja <3