Vil du leve til du blir 1000?

🎙️Torsdagens #powerladiespodcast episode handler om aldring🎙️🤓 Aldring er et av de temaene jeg synes er veldig spennende – mest fordi jeg er interessert i at jeg og mennesker jeg er glad i skal få leve så lenge som mulig og utforske alt det går an å utforske her på denne spennende kloden og i universet.
Derfor er jeg glad for at hele Silicon Valley mfl. Putter milliard beløp inn i denne typer forskning – og jeg elsker initiativet til Mark Zuckerberg og kona Zuckerberg Foundation som har som mål å finne en kur for alle sykdommer ila deres barn sin levetid – hårete mål, men sender et viktig signal. 
Hvor lenge har du lyst til å leve? Hva tenker du når du hører at flere og flere definerer aldring i seg selv som en sykdom – som det faktisk går an å finne en kur for? Ganske rart i grunn, ettersom samfunnet vårt og livene våres er strukturert og basert på at vi skal dø som 85-110 åringer. Om vi skal leve lenge – hvordan skal vi jobbe, hva med pensjonssystemet, hvordan skal vi bo og ikke minst hvordan skal vi håndtere befolkningsveksten?
De fremste pionerene sier vi er 10 år unna for at de aller rikeste skal få extende livene deres med noen år. Hvor lenge kunne du tenke deg å leve?

På torsdag får du høre fra biotech forsker og crispr spesialist om nettopp temaet aldring!

Etterpå får du høre meg spørre @kirsebaerhagen hva hun tenker.

Mia Landsem er datadetektiv og nakenbildejeger

Power Ladies Podcast:

Ukens gjest i Power Ladies Podcast blir forbanna av urettferdighet. Hun heter Mia Landsem er kun 21 år og er en av Norges råeste, kuleste og viktigste personer – med sine data-etterforskningsskills og personlige drivkraft for å finne gjerningsmenn er hun en kjempe ressurs da nakenbilder på avveie er et stadig økende samfunnsproblem problem.

Til daglig overvåker Mia flere overgripsforum hvor hun ser alt fra groteske overgrep på babyer til flere venner som hun kjenner sine nudes på avveie.

Mobilen har per i dag blitt en forlengelse av armen og det er ikke rart 40 % innrømmer at de har tatt nakenbilder av seg selv og at ¾ har videresendt de I følge en undersøkelse i regi av UNICEF og Telenor.

90 % av bildene som deles er av jenter og dem som deler – det er gutter og det verste er ikke at bildene blir delt, men at de ender opp hos overgripere. Alle som blir rammet eller sprer bildene er hvem som helst, det kan være klassens mest populære jente, sønnen din på 12 eller faren din. Og det hele handler om makt og status, mener Mia.

Mia får hver dag 20-30 henvendelser fra jenter som trenger hjelp (hvor det gjelder bilder på avveie, hacking eller utpressing –  hun bistår så godt hun kan ved siden av å studere it-sikkerhet , holde foredrag over hele Norge og jobbe på Urban i tillegg til å ha en liten hund å ta seg av. Hun har flere søvnløse netter bak seg, null fritid og ingen inntjente penger på jobben hun gjør – dette gjøres kun av fri vilje.

Mia mener lovene bør endres og at kompetansen hos politiet er for lav og at å få bildene sine delt er som å bli voldtatt hvert 5 minutt og dermed bør likestilles i lovverket som fysisk seksuelt overgrep. Dette medfører veldig ofte store konsekvenser for ofrene – det ødelegger manges liv – de får psykiske plager, blir sykemeldt, frafall fra skole i over lang tid, flytting og i verste fall selvmord som 50 % av offrene har tenkt på.

Mia brenner for å spre kunnskapen og erfaringene sine for å øke bevisstheten blant folk og få folk til å tenke seg om i tillegg til å fjerne skammen rundt dette med nudes og å få endret lovverket for å få disse svina dømt.

Hun drømmer om å jobbe med etterforskning i politiet og Kripos – det jeg lurer på er rett og slett hvorfor hun ikke er ansatt allerede.

Etter flere samarbeid med både politiet og Kripos henger ikke det på greip mener jeg, da hennes kompetanse og drivkraft er GULL verdt for dem.

Og ikke bare det – men hun er også som det er verdt å nevne Norges mester og nordisk mester i taekwondo!

BOOM denne jenta er RÅ!!!

Hør intervjuet her

 

Shifter Intervju 23 Oktober !

I dag ble jeg intervjuet av Shifter – det største nettmagasinet for innovasjon og startups i Norge. SÅ glad for at de løfter frem Power Ladies konseptet mitt slik at flere kan få øynene opp for de power damene jeg intervjuer!! Heia et bredt spekter av kvinnelige rollemodeller 😀

Aritkkelen er skrevet av Vilde Mebust Erichsen.
Hun har også tatt bildene.

Les orginalteksten her


Yrja Oftedahl brenner for å løfte frem et bredere spekter av kvinnelige rollemodeller, noe hun selv gjør gjennom podcasten Power Ladies. På litt over tre måneder har den hatt over 40.000 avspillinger. Foto: Vilde Mebust Erichsen

Tech-profil og podcaster Yrja Oftedahl: «Jeg håper mennesker som står for noe større enn seg selv, får mer plass i rampelyset»

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 23. oktober 2018

   

Yrja Oftedahl (29) bekymrer seg aldri for det hun ikke får gjort noe med, men bransjens største problem har hun imidlertid tatt ansvar for å løse. 

1. Hva jobber du med akkurat nå?
Power Ladies Podcast, samt utvikling av denne som et konsept med events. Jeg er også digital profil i Egmont og skriver for Det Nye & Shape Up, i tillegg til å jobbe på kontorfelleskapet Spaces i Oslo.

2. Hvis du kunne gått tilbake i tid og gitt deg selv ett tips hva ville det vært?
Jeg er fornøyd med hvordan livet mitt har artet seg fordi det har gjort at jeg har endt opp her hvor jeg er nå og her har jeg det veldig godt. Men om det skal være ett: Dra til San Francisco mye tidligere, ikke vente til en alder av 25. I Silicon Valley fikk jeg en følelse av å komme hjem, noe jeg hadde vært på søken etter siden jeg var veldig ung. Dette var en viktig opplevelse for meg, og har bidratt til at jeg tør å satse fordi jeg har mennesker som støtter og pusher meg.

3. På hvilke områder er du henholdsvis optimistisk og pessimistisk på vegne av Norge?
Ettersom jeg har vært en del av startup-miljøet i Oslo helt fra starten i 2012, har det vært ekstremt imponerende å se Oslo gå fra to til nå snart over 40 coworkingspaces. Og selvfølgelig er det bra at det har gått opp for Norge at vi ikke kan lene oss på oljen. Jeg er pessimistisk på vegne av politikerene som ofte dessverre ennå ikke tør eller klarer å tenke i et langsiktig perspektiv.

4. Hva er den største utfordringen i din bransje?
I influencer- og mediebransjen er de mest populære enten de som legger ut fine og freshe bilder av seg selv eller skøyere. Jeg håper mennesker med solide verdier, som brenner for noe og står for noe som er større enn seg selv og som bidrar til at verden blir et bedre sted, etter hvert får mer plass i rampelyset. Power Ladies Podcast skal være en plattform hvor disse menneskene kan «showcases». På den måten vi kan vi inspirere til å tenke på andre ting enn utseende, og heller bruke tid og krefter på å løse samfunnsutfordringer.

5. Hvis du kunne vært en annen person eller hatt en annen rolle hvem ville det vært?
Richard Branson, på grunn av hans guts til å bare gjøre akkurat det han føler for og skape business av det.

Skjermdump av Yrja Oftedahls mobil.

6. Hvordan ser mobilskjermen din ut? 
Relativt clean på første slide. Full av Google apps fordi jeg elsker å jobbe i Google. Går du videre dukker alle sosiale medier-appene opp. Prøver alt jeg kan å forhindre meg selv i å gå inn i sosiale medier-apper mer enn jobben min tilsier at jeg må, og jeg har derfor ikke disse på hovedsiden.

7. Har du et produktivitetstips?
Si mer nei. Sett nei som «default mode». De fleste har vanskelig med å si nei, men det er bare en øvelse. Og selvfølgelig: Plei deg selv og alt det andre som er helt vesentlig: Få nok søvn, spist sunt og beveg kroppen din!

8. Hvis du skulle investert ti millioner i et nytt område, hva ville det vært i og hvorfor?
Bioteknologi. Mulig det er litt risky, men jeg synes det er veldig spennende og ser utrolig mange muligheter. Kanskje mest fordi jeg er veldig interessert i å komme et sted hvor vi kan kurere alt av sykdommer, inkludert alderdom. Jeg digger initiativet til Mark Zuckerberg og kona Zuckerberg Foundation som jobber for å kurere all sykdom i løpet av sine barns levetid. Hårete mål, men sender et viktig signal.

9. Hva er din dårligste egenskap?
Selvdisiplin på søvn. Her tror jeg ikke jeg er den eneste som sliter på grunn av dagens digitale støy, hvor tiden slukes bare man går innom en eller annen sosiale medier-app. Men jeg prøver å ha Arianna Huffingtons quote om søvn i hodet: «I have one piece of advice to you: Sleep your way to the top» fra boken «The Sleep Revolution».

10. og hva er din beste?
God til å si nei, tar ikke livet så alvorlig, bekymrer meg aldri for ting jeg ikke kan gjøre noe med, bryr meg ikke om hva andre tenker og jeg er god til å ta godt vare på meg selv.

11. Hva ville du bli da du var liten? Og hvorfor ble du det/ikke?
Jeg var innom både mattelærer, psykiater, journalist og mitt eget brand. De to første tror jeg faktisk hadde blitt for lite stimulerende og dermed ganske utfordrende for meg. Selv om jeg ikke er utdannet journalist så jobber jeg nå med å bygger mitt eget brand og driver med innholdsproduksjon for selskaper og store norske magasiner, og det er jeg sykt fornøyd med fordi det gir meg stor variasjon, frihet, mestringsfølese og glede!

12. Hvis du kunne spist middag med hvem du ville, død eller levende hvem ville du invitert? Hvorfor?
Oi, her har jeg mange Nikola Tesla og Leonardo Da Vinci kan jeg få det kokt ned til. Leonardo Da Vinci har fascinert meg siden jeg besøkte Firenze som syvåring. Han og Nikola Tesla er et av mine største forbilder på grunn av alt de rett og slett har fått til i vitenskapelig sammenheng som har bygget grunnsteiner for mye av dagens samfunn, og deres ståpåvilje for å utforske og ønske om å gjøre verden til et bedre sted.

13. Hva er din største tabbe?
Tanken om å få blackout hadde ikke streifet meg før jeg skulle opp på en scene og ha en presentasjon for en god del folk. Jeg hadde verken manus eller en PowerPoint å forholde meg til, for «selvfølgelig ville jeg huske det jeg skulle si», men nei. Jeg fikk totalt blackout. Nå er jeg glad det skjedde, fordi da har jeg opplevd det verste som kan skje en foredragsholder. Jeg fikk en lærepenge og det ga meg motivasjon.

14. Hva er du mest stolt over å ha fått til?
Flere ting, men endelig å ha startet mitt eget intervju-show som nå har tatt form i Power Ladies Podcast, og det å bygge et eget konsept som er i konstant utvikling. Dette er noe jeg jobber målrettet mot, og jeg er stolt av å nå bygge et liv rundt drømmen som har bare vokst seg større over flere år.

15. Kan du si noe du selv tror på, men som mange vil være uenige med deg i?
Jeg tror universet byr på mye mindblowing vitenskap vi ennå ikke har klart å avdekke. Spesielt når det kommer på kvantenivå og strøm av informasjon. Jeg vet at jeg med sikkerhet ikke kan vite om noe egentlig stemmer, men jeg heller veldig mot at hele universet er en flyt av informasjon hvor tid og rom ikke spiller noen rolle.

16. Hva er ditt beste tips til norske gründere?
Bygg et solid nettverk med støttespillere og inspirerende mennesker. Tør å spørre om hjelp og visualiser drømmen din i hodet hver dag. Og ikke minst: Finn hovedmålet og visjonen så tidlig så mulig. «Map out» stegvis hvordan du kommer deg dit. Verden er full av muligheter, men velg med omhu.

#5Itemschallenge

Var du med? Hvordan har din uke vært?

Plutselig(eller endelig) har det blitt hipt å bruke de samme plaggene om og om igjen på instagram og i andre sociale medie kanaler. Ved hjelp av Tise, Det Nye og Jenny Skavlan som denne uken hadde sin første av hopefully many more to come  #5itemschallenge.
Dette er en kampanje som skal belyse grønn fashion og følelsen av å måtte ha på seg nye klær hver dag både in real life og i SoMe kanaler. Jeg håper at dette  kan bidra til at flere begynner å tenke over eget forbruk og kanskje begynner å justere til en litt grønnere livsstil!

For meg var dette rett og slett juuuust another week – og jeg kan meddele (og som dem som følger nøye med på hva jeg har på meg på Instagram allerede nok har oppdaget) dette bildet dere ser over er det altså 7ende gang jeg poster på Sociale Medier på bare noen måneder. Denne outfiten var nemlig sommerens yndlings look – pluss at jeg synes jeg fikk tatt mange fine bilder i den ☀️Så hvorfor skal jeg da ikke kunne vise de frem pga en usynlig “regel”?

Jeg elsker nemlig å bruke de samme klærne flere dager i strekk fordi det fjerner støy fra hjernen min. Det å møte dagen med unødvendige valgmuligheter tapper nemlig hjernen min for energi som jeg heller ønsker å bruke på jobb #powerladiespodcast 🎙️🎧
Min livsstil blir sakte, men sikkert mer og mer populær, og det synes jeg er fantastic, men synes også faktisk jeg (og planeten 🌍) har ventet lenge nok!
Hvordan har din #5itemschallenge uke gått så langt?

Hva syns du? Hvordan er dine klesvaner vanligvis? Er du som meg? (Og Mark Zuckerberg, Elon Musk og Steve Jobs…hehe )

Takk til  Tise, Det Nye og Jenny Skavlan for en viktig kampanje!

Power Ladies Community ❤️

Jeg har verdens beste venner og lyttere 😍 takk for så utrolig mange fine og hyggelig meldinger og kommentarer. Det dere skriver gir meg virkelig troen på at jeg er on to something great og viktig. Utrolig fint å kunne inspirere så mange mennesker og showcase et bredt spekter av kvinnelige rollemodeller!!
Og hello – se på bildet da – fy flate Pernille Fristad i KEPAZA laget Power Ladies t-skjorter til meg!!
Love you Ma Power Ladies Squaaad💓

Ep. 18 Power Ladies Podcast – Ingrid Bergtun, Sy-influencer

Dagens gjest i #powerladiespodcast  er Ingrid Bergtun  !! For 2,5 år siden oppdaget hun sying og ble frelst.

2,5 år senere lever hun nå av å være sy-influencer, hun har vært med i NRK symesterskapet, arrangerer sammen med Ingrid Vik Lysne (sy-influencer, også deltaker i NRK symesterskapet) Skandinavias største sy-konkurranse “Skandinaviasyr”  og har opparbeidet seg 12,5k følgere på Instagram. Dette er en skikkelig kose-episode. Vi prater om det å gjøre hobbyen sin til business, sying, redesign og om å samarbeide med konkurrenter. Jeg synes Ingrid er helt utrolig inspirerende – hun setter klare og tydelige mål og NÅR dem, på KORT tid!! Kos dere!! 😍

Linken til episoden

Link til podcast 

9to9Daily Intervju

Evodie bak magasinet 9to9daily brenner for det samme some meg – å showcase inspirerende damer og få flere til å tørre å ta tak i eget liv og følge drømmene sine. Jeg synes selvfølgelig det var veldig flatterende at hun spurte om jeg ville intervjues!

Her kan du lese det:

Reposted fra websiden hennes

 

9to9 Girls: Meet Yrja of the Power Ladies podcast

9to9 Girls is a collection of short portraits of strong and creative women who have all, in their own rights and on their own terms defined what a successful life is to them.

Meet Yrja! The 29, Oslo born and hosting manager of the new and uber inspiring Norwegian podcast: Power Ladies. I attended her first Afterwork event at Hannas new vegan venture NOFO and thought our missions could not be more aligned! Yrja has started rallying a pretty fierce community of powerhouse women in Oslo, and I am very excited to have caught her in her busy schedule to learn more about her plans for Power Ladies and her inspiration in life.

Yrja Oftedahl

WHERE CAN WE FIND YOU ON INSTAGRAM?

@yrjaoftedahl

AT 9TO9, WE LOVE ENTREPRENEURS AND THEIR SIDE-HUSTLES. TELL US A LITTLE BIT ON HOW YOU GOT STARTED!

Oh gosh I had been dreaming about having my own Youtube channel and podcast for about 3 and a half years before I finally did start. The timing never felt right, and the concept of the show did not become clear to me until 6 months before I put it into action. I then found a production company and started booking my guests. As simple as that.

power ladies podcast host

YOUR AMBITION FOR THE NEXT 6 MONTHS?

I really want to start broadcasting the podcast on Facebook and Youtube. So hopefully within a few months, this will happen! Also hosting more learning-focused and inspirational events next to the Afterwork I already host- is on my list as I want to connect and build the community even further. All of my listeners are such great people, I just want everyone to meet each other and connect. I know so many women do not have a support network of great female friends that can enable them to believe in themselves and have confidence in their ideas. I would really like Power Ladies to be a meeting point where they can meet and tap into this. Finally, I also would love to collaborate with more companies and develop my brand even further, I have many plans.

WE LOVE POSITIVITY. SO WHAT IS THE THING YOU LOVE MOST ABOUT YOURSELF?

I love that I can be good at never stressing out. I love that I know how to prioritize my time, and give a F***. NO is my default mode, so Im definitely not a YES person. I really do not want to be on anybody elses agenda but my own. And also, I like that I can live by being good enough is enough. Work hard but rest harder is my mantra. I believe that if you rest the brain, and carve in the time to become creative, this will be beneficial to your work.

WHAT HOLDS YOU BACK IN LIFE?

Fear of failure. Though Im proud of myself for finally starting addressing that in my life. Because if I dont dare to take risks, Ill never end up where I want to be. The world needs more people doing what they truly want. My place and your place in this world matter, so just go pursue what it is that you want. Surround yourself with people that are happy, see yourself for who you are, and push yourself to fulfill your potential. This is how youll be able to conquer fear.

WHAT ADVICE WOULD YOU GIVE YOUR 23 YEAR OLD SELF?

Im not sure I would tell her anything. At 23, I wasnt ready to do something myself- I think- even though I had been brewing the idea of creating my own Youtube channel for 3 years. But seriously, I dont think it would have turned out to be successful then. Im actually happy about how my life has turned out. I believe its course has taken me to where I am now, and its been such an important journey, that I wouldnt change it.

Well actually. One thing just came to mind. I wish I had discovered San Francisco earlier in life, as I had been searching for a place and people to truly connect with since I was young. Its when I went to San Francisco at 25, that I finally could relax and breath and feel I had arrived home.

MY LIFE IS SUCCESSFUL BECAUSE

Things just start to work out the way I always wanted them to. I get to express my creativity and do something I really enjoy and am good at professionally. I also have really good friends who inspire me and push me forward in life. My life is also successful because I am good at taking care of myself, and I really do not care much about what people think of me.

WHAT IS ALWAYS IN YOUR BAG FROM 9 TO 9?

Just my keys and my phone. My card is also pretty often with me. Nothing else.

WHAT DID YOU DREAM TO BECOME GROWING UP?

First a Math teacher, then a journalist. No one really told me that it would possible to be something else than a doctor, lawyer, journalist, teacher, police or firefighter. Being an entrepreneur and enjoying your job was just totally out of the picture. How crazy is that? One of the many things I missed at school was the encouragement and learning how to create things, and how to think critically and chase the life you want. Had I had been encouraged in this way, I would have started seeing opportunities and going after them much earlier.

WHAT IS WOMEN EMPOWERMENT TO YOU?

I think the Wikipedias explanation is pretty good: Women’s empowerment is the process in which women elaborate and recreates what it is that they can be, do, and accomplish in a circumstance that they previously were denied. Id like to add to that the notion of a support network to achieve this. Without people inspiring you and showing your love and support along the way things can be really difficult.

the power ladies podcast med yrja

NAME 3 WOMEN WHO HAVE MARKED YOUR LIFE AND WHY.

My mum. She is my best friend and has been with me and loving me deeply throughout my life.
My grandmother. She opened her home to me when I was 16 and ill and in need of another place to live, and because she cares about me no matter what I do.
My friend Maria. She was the first person I ever felt at home with.

I really had no female role models when I was younger, when I come to think of it now it is actually really sad but this shows so much.

HOW DO YOU CREATE YOUR PERSONAL CHAMBER?

I am good at saying no and having no plans. My time is precious and I only prioritize people and gatherings that energize and inspire me. I normally always do what I want to in the moment (when Im not working).

WHAT IS YOUR SELF-CARE ROUTINE?

Drink water, eat healthy, work-out and get enough sleep (though that last one is difficult). Besides the above, I take time to rest and do nothing.

WHAT IS ON YOUR BUCKET LIST?

  1. Attending Burning Man again (it was a mind blowing experience when I was there years ago. And I really want to go back!)

  2. Living in California.

IF YOU ONLY HAD 1 PODCAST TO RECOMMEND, WHICH ONE WOULD IT BE?

The Tim Ferriss Show – my absolute favorite thing to listen to!

Thank you so much to Yrja for her honest and inspiring interview! If you understand Norwegian make sure to check-out Power Ladies the podcast. And if you dont – well watch this space, as she is well on her way to conquer new spaces!

Power Ladies Podcast AfterWorks

Hver siste fredag i måneden på Nordic Foodprint kl 18-20

Da jeg møtte Malene Fjærtoft i Jentesjef og Hanna Borg i Nordic Foodprint skjønte vi med en gang at her var det muligheter for samarbeid. Vi har alle verdier og ønsker som krysser hverandre og ved å merge kan vi bringe mer verdi til våre communities – showcase inspirerende damer og empower flere til å tørre å ta tak i eget liv og satse på drømmene sine – samtidig som å fremme en bærekraftig livsstil.

Slik ble rett og slett Power Ladies + Jentesjef @ Nordic Foodprint til.

Her er alle velkomne, både kvinner som menn. Meningen og målet er å skape en offline møteplass hvor åpne, nysgjerrige mennesker som brenner for å møte andre med felles interesser kan treffes – gjerne dem som er på vei til eller allerede har tatt tak i eget liv og satt igang noe selv. Her tapper du rett inn i et support nettverk som alle ønsker å løfte hverandre opp og frem og rett og slett bare få noen gode venner!

Neste er 26 oktober 18-20 – håper å treffe deg der 🙂

Få mer info: www.yrjaoftedahl.com