#24 Camilla Aastorp Andersen “Treningsfrue”

Camilla Treningsfrue Aastorp Andersen er gjesten i ukens Power Ladies episode.
Camilla er en treningsprofil som skiftet kurs fra en klassisk 8-16 jobb som eiendomssekretær i en alder av 32. Siden den gang har vært i konstant ekspandering av brandet sitt Treningsfrue.
Hun har nå 120k følgere på instagram og oppdaterer med daglig innhold i ulike kanaler – sociale medier, blogg, Youtube og podcasten “Hverdagspodden”. I januar kom hun også med sin første bok helårskroppen. Hun jobber for å få flere opp av sofaen og at helårskroppen er noe alle forholder seg til. Camilla er med i konkurranser og inviterer følgerene med – hvert år arrangerer hun #Teamtreningsfrue et lag som jobber for å delta i en hinderløype konkurranse. Camilla har også egen nettbutikk og er foredragsholder. Jeg vil kalle Camilla en entrepreneur over influencer.

Her er en liten smakebit på Camilla:

Hvordan er din morgenrutine?

-Jeg står opp rundt 07.00 og lister meg ned i morgenkåpen for å lage frokost til barna. Jeg elsker å starte dagen alene på kjøkkenet hvor jeg drikker kaffe og smører matpakker. Ellers kan det være en utfordring å vekke barna da de er altfor glad i å sove, men de kommer ned til slutt og da er både matpakker og frokost servert.

Hva gjør du for å bli mest mulig produktiv ila en dag?

Jeg har begynt å bruke mandagene til å planlegge uka så jeg ikke starter me då ligge etter med alt. Følelsen av å være a jour gir meg tid og energi til å være i vater resten av uka:) Ellers tror jeg at jeg burde bli flinkere til å skrive ned «to do» lister slik at jeg kan prioritere litt. ellers blir det fort mye tanker i hodet på en gang; og det kan stresse meg.

Når du tenker på suksess – hva eller hvem tenker du på?

Søsteren min. Hun har jobbet beinhardt de siste årene og har en suksessfull jobb samtidig som hun sjonglerer familie, jobb og 3 unger. Hvordan hun får tid til alt skjønner jeg ikke, men hun er fantastisk dyktig.

Beste tips til å bygge en sterk merkevare?

Ha troen på deg selv, og jobb beinhardt. Du kommer langt med kontinuitet, integritet og beina godt plassert på jorda.

Når man jobber så mye alene – hvordan kan man legge til rette for at det skal bli mindre ensomt? Samarbeide med andre. Jeg elsker å finne på nye konsepter og samarbeid som inngår i å treffe andre dyktige mennesker. Jeg blir aldri utlært, og samarbeid gjør så man alltid kan lære og utvikle seg. Jeg er en sosial person og elsker å omgås andre positive mennesker, men kan til tider føle meg noe ensom på hjemmekontoret mitt. Har vurdert å leie kontor i byen for å bli mer inspirert og mer sosial – savner arbeidskollegaer!

Folk som ønsker å følge drømmen sin – hva bør de tenke på?

Sett deg mål, store og små. Jobb hardt og vær ærlig mot deg selv og din bedrift. Bygg merkevaren på tillit. Stein for stein.

Hva håper du at din stemme skal betyr for andre?

Jeg håper å inspirere andre til å ha tro på seg selv og følge drømmene sine.

Hvordan komme seg enklest opp av sofaen – beste man kan gjøre for å gjøre livet sitt litt sunnere?

Litt trening er så mye bedre enn ingen trening. Ikke over tenk det. Finn noe du er glad i å gjøre eller som over tid kan gjøre deg glad. husk at små endringer kan utgjøre store resultater over tid!

Hør episoden her

Camilla finner du i sociale medier under @treningsfrue 🙂

 

Power Ladies på Det Nye konferansen

Forrige lørdag var jeg, med Power Ladies konseptet, invitert opp på Scenen til Det Nye Live. Årskonferansen til Det Nye. 
Å stå på scenen er noe jeg ønsker å gjøre mer av og å få den muligheten var veldig hyggelig. Dagen ble så bra som forventet og gjestene mine gjorde en god jobb. Temaet var bærekraft – hvordan å leve et grønnere liv og hvorfor med fokus på en bærekraftig samfunnsutvikling.

Med meg på scenen hadde jeg Radical Broccoli – super søster duoen Anette og Susanne Bastviken og Elin Nørve, grunleggeren og lederen av Future Leaders Global.

Jeg sier – mer og mer og mer av dette her!

Har du lyst å høre meg mer live?

#23 Ruzwana Bashir – The Silicon Valley Queen on her entrepreneurial Journey

Ruzwana Bashir er gjest i ukens Power Ladies episode. Denne dama er helt vill. Bashir er en britisk pakistansk entrepreneur som er bosatt i Silicon Valley og kåret til en av verdens mektigste kvinner av Fortune Magazine og mest kreative mennesker av Fast Company. Hun har fått nærmer 350 millioner norske kroner i støtte for startupen sin Peek.com av blandt annet Google sin Co-Founder Eric Schmidt og Twitteren sin founder Jack Dorsey. Peek.com er et reise selskap – en software som gir mulighet til å la tur operatører komme online – man kan booke alt slags opplevelser verden over – alt fra å svømme med haier til å lære seg lokal street food kokkelering. Bashir 
Bashir sitt mål om ti år er å ha gitt millioner av mennesker smil om munnen.

Lytt til episoden her

Bilde av Fortune Magazine

#22 Susanne Kaluza – samfunnsdebattant og daglig leder i SHE Community

Ny episode ute av Power Ladies (podcast) med samfunnsdebattant og daglig leder i She Conference – Susanne Kaluza.
Vi prater om alt fra abortdebatten, til hvordan å bli en samfunnsdebattant til SHE og likestilling i arbeidslivet.
Om du føler deg inspirert til å skrive din første kronikk, delta i din første debatt eller skape din første kampanje etter å ha hørt episoden – let me know bc that was out goal! Vi trenger flere kvinner til å snakke høyt og ytre sine meninger offentlig!

Klikk på link for å høre 

Byas, Stavanger Magasinet, forteller om Power Ladies

Tekst: Fredrik Brimsø i Byas

Les orinal intervjuet her

 


 

Yrja (29) fra Våland vil ha flere kvinnelige rollemodeller i rampelyset

Yrja Oftedahl bruker podcasten sin «Power Ladies» til å løfte frem kvinner som står for noe som er større enn seg selv.

Da jeg var liten drømte jeg om å jobbe i radio, og podcast-formatet er fremtidens versjon av det vil jeg påstå, sier Oftedahl.
 

Podcaster, ikke influencer

Våland-jenta, som holder hus i Oslo, er av det multimodale slaget. I tillegg til å lage podcast og å skrive for diverse magasiner begynner hun å få et navn som tech-profil i hovedstaden.

Influencer er et begrep som har blitt brukt, men det sier ikke noe om hva jeg gjør. Jeg vil kalle meg selv en podcaster og innholdsskaper med et fokus på bærekraftig samfunnsutvikling, forteller hun.

Podcasten er en idé som Oftedahl har brygget på en stund, og i skrivende stund fins 21 episoder tilgjengelig i den digitale eteren. Omstendighetene rundt valget av navn, format og tema er absolutt ikke tilfeldig.

Yrja Oftedahl har nå produsert over 20 episoder av podcasten sin.

Petter Berg

Jeg hadde drømt om å lage podcast lenge, og hørte på mye forskjellig. Jeg synes også at det fantes få kvinner i offentligheten som stod for noe spesielt, og jeg vil gjerne opplyse folk om at det går an å gå mange ulike veier i livet. I podcasten showcaser jeg kvinnelige rollemodeller, fortsetter Oftedahl.

Ep. 19 – Mia Landsem – Datadetektiv og nakenbildejeger Power Ladies Podcast

Av kvinne. For kvinner. Og menn

Som en uavhengig talsperson for folks fordommer; Power Ladies er ikke bare en podcast for kvinner. I følge Oftedahl er det overraskende mange menn som lytter innom.

Jeg hadde ikke forventet det, men det er veldig kult at såpass mange menn hører på. Det viser også at menn er åpne for å slippe kvinner til.

Hvilke typer kvinner er gjestene dine?

Primært kvinner som har et fokus som er større enn dem selv. Noen som har skapt sin egen arbeidsplass. Podcasten er ikke småsnakk, det må være spesifikke temaer og gjester.

Du har blant annet intervjuet datadetektiv og nakenbilde-jeger Mia Landsem. Du er tydeligvis ikke redd for å trø inn i farlig farvann?

Nei, jeg vil ta opp ting som noen kanskje anser som tabu eller veldig personlig. Jeg vil at folk skal vli flinkere til å snakke sammen og tenke i et større perspektiv, få innspill fra flere måter det går an å se livet og utfordringer på.

Yrja (t.h) med gjest Martine Halvorsen.

Moderne Media

Drømmegjest, levende eller død?

Da tenker jeg fort på to menn som har inspirert meg gjennom hele livet; Leonardo Da Vinci og Nikola Tesla. Av kvinner… da tror jeg det må bli Ada Lovelace, den første som data-programereren EVER.

Ingrid Bergtun er blant dem som har vært gjest i podcasten:

Flere kvinnelige rollemodeller

Historisk sett har rollemodeller vært menn. Tendensen nå til dags at det jevnes stadig mer ut med kvinner. Oftedahl tror det er flere grunner til det.

Metoo-kampanjen har vært én katalysator. Damer står sammen og tar mer plass, og menn har fått øynene opp i større grad. I tillegg modnes samfunnet, sier hun.

Anser du deg selv som et kontrapunkt til rosabloggerne?

Ja, podcasten min handler ikke om meg selv og mine meninger, men om kvinnelige gründere, bloggere og næringslivstopper sine fagfelt og synspunkter.

Hjembyen er for liten

Stavanger er ikke riktig tilholdssted for Oftedahls virke i følge henne selv. Relasjoner er den viktigste årsaken.

Jeg har venner som driver for seg selv og som bor i Stavanger, så det går an. Jeg er avhengig av å bygge nettverk i Oslo, og å stable seg opp fra Stavanger tar lenger tid, forklarer hun.

Tips til Stavanger-kids som har en gründer eller idé-bank i magen?

Hvis du vet hva du vil – finn mennesker som er i posisjonen du ønsker å være i – og studer dem gjennom deres craft og hvordan de jobber – sett deg tydelige mål og delmål. Sett av tid hver dag til å jobbe mot dem. Hard and quality work pays off. I tillegg vær bevisst på å bygge deg et stort nettverk med støttespillere og inspirerende mennesker – og tør å spørre om hjelp! Ha tro på deg selv – kan andre, så kan du, avslutter Oftedahl.

 

#21 Martine Halvorsen – Om blogging, velfølelse og om det å være normal

Denne uken var min Det Nye kollega Martine Halvorsen gjest Power Ladies podcast. Det var en fryd å ha henne med. Martine er bare , tro det eller ei, 20 år! Hun er så reflektert at man skulle trodd hun faktisk hadde 10 år til på baken. Tydelig at hun har opplevd mye. Hun byr på mye og deler kloke tanker i det times lange intervjuet og forteller om hjertesaken sin, nemlig at hun ønsker å bidra til at det skal bli kult å være selg selv – at selve livet skal normaliseres. Livet er opp og nedturer for absolutt alle – og det er noe flere må bli klar over!

Lytt til intervjuet her: Power Ladies podcast episode 21 med Martine Halvorsen