2018 for Power Ladies – Tusen takk!

Vixen Semifinalist, jeg har blitt skrevet om i flere avis-artikler, jeg har selv fått skrive for Det Nye og Shape Up magasinene, jeg har fått masse nye og GODE venner og kollegaer, holdt månedlige events, gjennomført og publisert ukentlige episoder og fått massiv respons. TAKK!

Det beste med året var selvfølgelig endelig gå i gang med drømmen. Nå har jeg sittet på sidelinjen alt for lenge og sett alle andre bygge sin drøm – jeg har bidratt til å realisere fleres, og det orket jeg ikke lenger. Orker ikke bruke mine krefter på å oppfylle andres ønsker – ihvertfall ikke når det ikke er på mine premisser. Ja det krever hardt og smart arbeid å sette i gang med eget prosjekt, men det er nesten tyngre og mer krevende å gå med ideen i hodet. Det blir man utslitt av faktisk. Og nå har det gnagd for lenge. Endelig få alt ut av hodet, gjennom fingrene og munnen og synliggjøre det for dere alle.

Og gud… Det har nå ført til at jeg er semifinalist i Vixen Awards. Det hadde jeg seriøst aldri trodd jeg hadde en sjanse i havet til. Meg og alle kjendisene. Vixen awards har rebrandet seg dette året – fått inn en tungt etablert jury og ledelse. De ønsker å ta ansvar. Etter mye kritisk omtale og finalister som trakk seg har dette nå ført til mye positiv. De har tatt tak og ønsker nå å tå ansvar for å løfte frem stemmer som skaper samfunnsverdi. og det er nok derfor jeg har fått en semifinaleplass. Flere av vennene mine er også semifinalist i år blant annet Siri Abrahamsen, med gleding konseptet, Helene meldahl med mirrorsme, Camilla Lorenzen med Fit Nok, Sara Lossius med Ingefærpodcasten, Femihelse jentene og Martine Halvorsen. Og selvfølgelig Kristine Ullebø og Madeleine Pedersen. Dette blir utrolig gøy tror jeg. Det er en anerkjennelse å få den nominasjonen. Før jul var jeg på vei ned i et mørkt hull – jeg var syk og følte jeg hadde jobbet alt fro sakte i 2018. Jeg har venner som kjører på og ikke tar seg 1 minutt til å puste i bakken, og de har all verdenstid til å gripe alle muligheter som blir kastet deres vei ser det ut som. Men, jeg må bare svelge faktum at jeg må jobbe i mitt tempo – og det fungerer like bra! Så lenge jeg vet hvor jeg skal og jobber for det. Which is exactly what I do!

Så 17 januar. Vixen here we come !

Takk for i år dere!
Det at dere har kommet på eventene mine, lyttet til podcasten og begynt å følge meg på sociale medier har vært utrolig fantastisk. Det er dere jeg gjør dette for! A big humble thank you!

klemmer fra meg!

Ord fra Instagram posten min

For et år 2018 har vært – og så utrolig kjekt det har vært å bli kjent med så mange av dere online og offline på mine månedlige Power Ladies + Jentesjef events. Julefesten med bla @she_community avsluttet 2018 med et fyrverkeri av en gjeng!!!! Flere av dere har blitt nære og gode venner 😭 Tusen takk for at dere lytter til podcasten, blir med på de fysiske møteplassene jeg skaper og ikke minst nå bidratt til at jeg er i semifinalen i @vixen_magazine_2018 som årets stjerneskudd 😭😭😭😭
2018 har virkelig vært magisk og jeg gleder meg nå til reisen gjennom 2019 med dere – de månedlige eventsene fortsetter, jeg kommer til å gjøre mer live ++ mye mer – og første episode i 2019 kommer i uke to med en ekstra spice.

Yrjapowerladiespodcast

#27 Siri abrahamsen – hvem vil du være i 2019?

Episoden handler om hvordan å sette realistiske mål og hvordan å jobbe for å nå dem.
Ikke la 2019 blir enda et år hvor nyttårsforsettene bare endte opp i glemmeboken eller i bekreftelse over hvor mislykka man faktisk er. Sats heller på delmål, en konkret plan og gå for mestringsfølelse!

Siri Abrahamsen er gjesten og vi håper du skal bli litt klokere på nettopp dette etter å ha hørt episoden. Finn frem pen og papir. Hvilken livsstil ønsker du deg fremover? Hvor kan du starte for å begynne å skape den i 2019? Hvordan kan du få det litt bedre hver dag? Husk at om man gjør et lite mål hver dag så har man plutselig gjort hele 365 mål i 2019! 365!!!!!

Begynn små – kartlegging må til og det er det jeg håper vi også kan hjelpe deg i gang med i denne episoden.

Lytt til episoden her

SiriAbrahamsen.powerladiespodcast

#26 Silje Sigurdsen – et dykk inn i det norske kunstlandskapet

“Kunst er et samfunnsansvar” sa en kvinnelig kunst-kjøper til Silje Sigurdsen som gjester dagens episode. Hva tenker du? og ikke minst – likte du episoden? Enjoy this artsy episode med @kunzt.no !

Hør episoden her
.

Silje Sigurdsen Kunzt.jpg

#25 Birgit Skarstein, toppidrettsutøver – A Winners Mindset

Birgit Skarsteing - Power Ladies Podcast

Gjest 25 er toppidrettsutøver og verdensmester i roing + konkurrerer i to idretter hvor hun er på landslaget i begge – roing og langrennspigging.

Hun heter Birgit Skarstein og har et mindset som jeg skulle ønske alle hadde. Hun bærer enormt med empati – å dømme finnes ikke i hennes verden . Hun er enormt jordnær, ydmyk, raus og møter alle hun møter med respekt. I tillegg har har lært seg å takle livet på godt og vondt.

For sine prestasjoner har Birgit blitt kåret til årets kvinnelige para toppidrettsutøver i 2018. Hun har blitt tildelt Oslo kommunes ærespris for 2013, 2014 og 2015. Aftenposten nominerte henne i 2014 til «Årets Osloborger».
Hun ble kjent gjennom NRK TV programmet Ingen Grenser – hvor en gang med fysiske utfordringer skulle komme seg gjennom fjellet.
Birgit er også er kurator for Global Shapers Oslo. Global Shapers utgår fra World Economic Forum og kronprinsesse Mette-Marit, og Skarstein har hatt ulike roller i nettverket nasjonalt og internasjonalt siden oppstarten i 2012.

Birgit møter også fast som bystyrerepresentant i Oslo kommune, hvor hun er medlem av finanskomiteen.
Hun er også medlem av bioteknologirådet.

Nå lover det enda bedre for para idretten fordi Therese johaug har bidrat til å skape stiftelsen VI som jobber for at flere funksjonshemmede får oppleve høyere livskvalitet, forbedret helse, økt mestringstro og mer sosial kontakt. Og mye mer penger skal inn i para idretten.
Her er Birgit ambassadør så klart!

Det som fascinerer meg aller mest med Birgit er måten hun takler livet på – måten hun ser på ting det er en ulykke som gjorde at hun ble lam fra hofta og ned da hun var rundt 18-19 år.
En ulykke de fleste ville sett på som ekstremt brutal og gjerne ville mistet alt håp om et godt og fullkomment liv.

Dette har lagt til rette for at hun har kommet til et så godt sted mentalt kanskje har gitt henne en ekstra drive.

Birgit er ekstremt viktig – hun er en rollemodell som viser at selv om man har et fysisk handicap så kan man følge drømmen sin – og få det til.

Hun brenner for å bryte ned båsene og bildet de fleste tenker rundt det å ha en fysisk utfordring, men hun har opplevd mye dritt fra folk på veien – som vi får høre mer om i episoden. Birgit er ekstremt resurssterk og benytter dette til å brøyte vei for dem som har blitt utstøtt og tar opp kampen både politisk og i idretten – drømmen er å revolusjonere paraidretten. Så – vi må alle stå bak denne viktige dame med dette viktige målet og drømmen! Jeg forstår virkelig ikke hvorfor vi mennesker er blitt eksperter på dømming og ekskludering – vi må snart ta et oppgjør med dette

Det var så mye jeg ikke fikk spurt Birgit om – så jeg må nok invitere henne tilbake.
Hun er ekstremt inspirerende og i episoden får vi et dypdykk i hjernen hennes.
Som jeg faktisk vil kalle a winners mindset.

Klikk her for å komme til episoden

Birgit Skarstein Yrja Power Ladies