#31 Nancy Herz, samf.debattant, forfatter og foredragsholder – om negativ sosial kontroll, skam- og æreskultur og engasjement

Hva ligger egentlig i begrepet skam, ære og negativ sosial kontroll?

Dette er blant det vi skal prate om i dagens episode – med selve skamløs-bevelgesens katalysator Nancy Herz som er samfunnsdebattant, foredragsholder, spaltist og forfatter.

Har du ikke hørt om de skamløse jentene ennå? Altså Nancy Herz, Sofia Sror og Amina Bile da har du kanskje ikke lest så nøye våre kjære norske aviser de siste par årene – her skriver disse jentene flittig kronikker og ytringer. Og i 2017  kom de også med en bok (som er oversatt til flere språk) som heter “Skamløs” som de har vunnet flere priser for blant annet fritt ords honnørpris. De er også blitt kåret til årets navn samme år. Boken de har skrevet har unge muslimske kvinner som hovedmålgruppe, men budskapet de sprer og snakker om relevant for alle som vil forstå problemene og jobbe for et bedre flerkulturelt samfunn.

Nancy som er gjesten i dag er rå kul, livlig og engasjert dame på 22 og siden hun var relativt ung har hun ytret seg i offentligheten, men det var først i 2016 med kronikken “vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid er nå” hun fikk nasjonal oppmerksomhet.  Etter dette skjøt ting fart og skamløsbevegelsen begynte og hun møtte sine medforfattere.  Utenom å skrive aktivt, holde foredrag for unge rundt om kring i landet, så jobber hun til daglig i Frivillighet Norge, hvor hun jobber for å gjøre det enklere for folk å bli frivillig og enklere for organisasjoner å finne frivillige.  I tillegg studerer hun Rettsvitenskap og Sosiologi på Universitetet i Oslo. Og ja det stopper ikke her – hun er også engasjert i flere frivillige organisasjoner, og sitter i #UngIdag-utvalget som ble oppnevnt av regjeringen i 2018.

Det Nancy er aller mest opptatt av i disse dager det er å få flere unge til å engasjere seg, og spre kunnskap om negativ sosial kontroll.

Det er rettferdighet som driver henne – og hun vil rett og slett bruke sin stemme til å bidra med det hun kan for at det norske samfunn blir litt bedre. Pow lets go! Kos deg!

Nancyherz.PowerLadiespodcast

Ep. 30 Sophie Wiik, Gründer Too Good To Go – om matsvinn, å endre holdninger og å bygge selskapet

Gjesten er Sophie Wiik gründer og daglig leder bak appen og holdningskampanjen Too good to go: som har tatt opp kampen mot matsvinn, og har bidratt til at det nå er trendy å være en matredder! 💥 650.000 er registrerte brukere, de har reddet 1,5 Mill porsjoner mat fra å gå i søpla og de har over 1000 samarbeidspartnere over hele landet. Alt dette har Sophie, med teamet hun har bygget, fått til på bare TRE ÅR😭😍 

I episoden snakker vi om hvordan det har vært å bygge opp too good to go, det å endre holdninger og forbrukeradferd og selvfølgelig lære litt mer om matsvinn og hvordan du selv kan bidra til å reduserere ditt eget.

Klikk her for å høre 😀

Vixen Awards – Power Ladies Semifinalist

Bilde Christine Stronegger

For en kveld. Overveldende og fin på samme tid. Tenk at bare etter seks år på luften så ble jeg nominert til Vixen Influencer Awards. Som semifinalist. Fy flate. Jeg er tydeligvis på riktig vei!

Som jeg skrev i et tidligere innlegg, så var ledelsen og juryen byttet – og en tungt kompetent gjeng med mennsker hadde tatt over stafettpinnen, og det merktes i nominasjonene. Men – jeg skulle gjerne sett en oppgrafering i katerogrier også. Jeg gikk hjem med følelsen av å ha deltat på en overfaldisk rosablogger prisutdeling. Jeg synes det selvfølgelig var stas da så mange av vennnene mine var der og var nominer. Men ser at vi har en lang vei å gå. Jeg skal tips disse supre dommerene om at vi trenger en oppgradering i kategoriene. Jeg savnet: årets miljøprofil (ingrid bergtun, spisopp maten er gode eksempler for nominasjon), årest håndtverk, årets samfunnstemme, årets impact influencer.. Ja noe sånn.. Anyways! Et stor skritt i riktig retning med årets endring allerede – så det er positivt. Ting tar tid. Sånn er det 🙂

Kanskje jeg kommer i finalen i noe neste år? Vi får se. Håper ihvertfall jeg blir nominert som semifinalist <3

#28 Ingvild Moen, Digital Rådgiver – sosiale medier: hvordan gi verdi, vli synlig, skape engasjement og få flere følgere.

Ingvild Moen er sociale medie ekspert og et forbilde som mange. Selv titulerer hun seg som digital rådgiver og serie gründer.
Ingvild har jobbet med sosiale medier siden 2009 og er blant de mest etablerte og anerkjente sosiale medie ekspertene vi har i Norge i dag. Hun har vunnet flere priser for sitt arbeid med sosiale medier, blant annet den gjeve Årets personlighet i sosiale medier under Social Media Days🌟
Vi nevner i episoden flere bra damer vi digger og synes er sykt dyktige i det de gjør og som dere absolutt kan holde et øye med om dere selv ønsker å bli gode på sociale medier – blandt dem å @sunnerehilde
@spisoppmaten @astridvu @siri.abrahamsen @ingridbergtunsyr 💚
Jentesjef gruppen på facebook gjorde sin egen oppsummering:

Våre topp tre punkter fra dagens:
💥 Facebook grupper er undervurdert, og er hvor Facebook brukerne føler seg “trygg”.
💥 Det er lov å ta fri! Ta fri i julen, og fortell det til følgerne dine. Vær up front, ikke la de lure. Helt greit å ta seg fri!
💥 Start Facebook-videoer med å gå rett på sak, storytelling i video er noe helt annet på Facebook enn andre kanaler. Må fange de med en gang!
Her er noe av det vi prater om i episoden – jeg tror ikke det går å klikke på linkene – men nå er de nå her ihvertfall – de ligger også i show notene på podcasten og tilgjengelig i gruppen på Facebook 😍
Ha en fin dag!!!

Og her er linker til noe av de vi snakket om i gruppen 🙂
Klar case: https://www.facebook.com/business/success/klar

Lær Instagram- og Facebook-markedsføring med gratis blueprint kurs: https://www.facebook.com/business/learn

Lær Google Analytics med gratis kurs: https://analytics.google.com/analytics/academy/

Thomas Moens podcast:https://thomasmoen.com/category/podcast/

Valen-Utviks innholdsmaler for 2019: https://blogg.valen-utvik.no/få-vår-startpakke-med-maler-for-2019

#powerladiespodcast

Hør episoden her