#34 Kaja Marie Snare – Sportsjournalist

Kaja Marie Snare - Power Ladies Podcast.jpg

Kaja Marie Snare er ukens gjest! Kaja imponerer meg stort, på kort tid har hun blitt en av de mest ettertraktede sportsjournalistene både nasjonalt og internasjonalt. Hun har blitt headhuntet til blant annet sjakk VM av en internasjonal aktør ogher hjemme i Norge har hun jobbet for både NRK, TV2, nettavisen. Nå jobber hun i Viasat som har Norges råeste rettighets-pakke innen sport. Kaja har reist verden rundt og dekket diverse sporter, alt fra fotball, håndball, sykling, tennis etc og blant annet dekket hun håndball under Ol i Brasil.

Når kaja er in action så er det som regel mest direkte sendt.. Og hun er ikke vant til å være på denne siden av mikrofonen! Jeg har tatt kontrollen fra henne, og hun leverer! I episoden med supre tips til hvordan håndtere slike settinger, vi får også høre om rare ritualer idrettsutøvere har før de skal konkurrere, og vi får høre mer om hvordan det er å jobbe som sportsjournalist og vi får høre meg svare på spørsmål som: om jeg har noe jeg angrer på!

Enjoyy!

@kajasnare

@powerladiespodcast

Mini-Interview med MEG :D

Av Justin Walters på video &  Pia Seeberg

“Hvem er du?” Goooood morning☀️Flere enn meg og Ina Othilie Vikørensom ikke er glad i spørsmålet?
Jeg synes rett og slett det blir for vanskelig å svare på. Hva skal jeg svare? Hva jeg gjør? Hvilket verdier jeg har og hva jeg står for? Hva jeg brenner for? Hvilket hobbyer jeg har? Hva jeg drømmer om? Hvilket mål jeg har? Hvem jeg er som venn? Som kjæreste? Som kollega? Hva jeg liker å spise? Hva jeg har studert? Hvem jeg er på papiret?
Et menneske og et liv er så komplekst, at det å skulle svare uten å måtte legge ut om diverse ting føles bare meningsløst. Ihvertfall om jeg skal svare bare én kjapp ting, som ofte forventes( som her i dette korte intervjuet) så blir alt bare feil og jeg føler ikke jeg får forklart hvem og hva jeg faktisk er. Og dermed blir man et svært enkelt target å dømme og det er jo ikke så kjekt! Ingen liker å bli satt i en umiddelbar bås. Am I right? Jeg misliker også spørsmålet “hva gjør så du?” som man kan endre opp med å få i diverse sosiale lag. Det synes jeg var fint med å komme til California – her var ikke dette et spørsmål jeg fikk, det var byttet ut med: hva interesserer deg, hva inspirerer deg, håper du på å oppnå, hva jobber du for, hva brenner du for, hva ønsker du å forandre, what’s your story, og how can I help you? Så fine spørsmål som også åpner opp for en videre og dypere samtale. Og det er kjekkere å kunne fortsette en samtale enn å stagnere helt fordi man føler man kommer til kort ved å merke at man lett blir dømt og samtalen rett og slett ikke får noen naturlig åpning for videre dialog. Slik har jeg opplevd flere ganger opp gjennom, derfor fokuserer jeg på, når jeg møter nye mennesker å spørre om: hva interesserer deg? hva ønsker du i livet? og hvordan kan jeg hjelpe deg? Jeg synes det er et fint default å ha når man møter nye mennesker og det fører veldig ofte til at jeg får en lang, fin og dyp prat med menneskene jeg møter. Og that my friends – that’s nothing more beautiful than that kind of connection. Det synes ihvertfall jeg ✔️
Anyways, her er et kort intervju med meg 😁 Enjoy!
Thank you Justin Walters for making this video!

#33 Sara Lossius – podcast dronning og helsenerd

Sara Lossius, selveste helse & livsstils podcast dronningen i Norge, er ukens gjest. Sara har Norges største helse og livsstils podcast – og den heter altså; Ingefær – her tar hun opp alle aspekter av helse.

Sara har med seg inn i lydrommet dyktige helseeksperter og har i tillegg  hatt noen internasjonale gjester. I episoden får vi lære mer om hvordan Sara selv håndterer og jobber med egen helse, vi toucher alt fra lys, kosthold, relasjoner, søvn og hvordan hun jobber med tankene sine, altså den mentale helsen, fordi har man det ikke godt i eget hodet setter det seg ofte i kroppen. I tillegg så snakker vi om det å starte for seg selv og podcasting. Sara startet jo Ingefær for tre år siden, da var podkast markedet i Norge minimalt, så jeg må ærlig innrømme at det synes jeg var ganske så tøft og modig!

I tillegg til dette så er Sara spaltist i Kamille, hun lager også podcasten til Storebrand, og hun har skrevet boken Paleo og i tillegg er hun mental trener, og foredragsholder. Hun er en skikkelig helsenerd, matglad, kettlebellentusiast og hun elsker å være i naturen. Men det hun synes er det viktigst e av alt er å være mamma til to jenter på tre og fem år.

Sara brenner for at kvinner skal ha det bra i seg selv og i sitt liv, og ønsker å formidle sunn, fornuftig livsstil i alt hun gjør.

Hennes helse reise begynte da hun var totalt utslitt av studier i London og til slutt en dag ikke kom seg opp fra senga og til slutt måtte ta grep. Alright – Sara gir mye av seg selv – SÅ lean back eller go for a run eller gå en tur (som jeg som regel pleier å gjøre når jeg hører på podcast) KOS DERE!!!

Nominert til UN Student Prize – Wait, what?

Igjen, akkurat som Vixen nominasjonen kom overraskende på meg gjorde denne også det – what..???
Så altså her er beskjeden jeg har fått, “UN Student Prize 🏅er en pris som deles ut under åpningsseremonien til UN Theme Week. Prisen deles ut til en person eller organisasjon som har utmerket seg på området knyttet til FNs bærekraftsmål. FN-studentene mener at du gjennom podcasten Power Ladies har gjort en fremragende jobb i å fremme bærekraftsmål 5, likestilling mellom kjønnene. ” 😭😭
Dette synes jeg var ganske kjekt! Tusen takk alle for at dere ser og annerkjenner jeg gjør 💚 det varmer å bli sett. Det syns vi vel alle. Og ja, POW Diz to all us amazing women and men som digger podcasten🤸🏼‍♀️✌🏼 🎙️🎧

Powerladies.UNStudentPrize

#32 Pia Seeberg – Mental og frysisk trener

Ukens gjest: Pia Seeberg! Yay! Pia er en av Norges største trenings-profiler og ei dame som jeg deler mye av de samme ønskene og verdiene med. Vi jobber for mye av det samme selv om hun har fokus på trening og jeg på karriere og lifestyle design. Pia har holdt på i flere år og sprer seg på flere flater både Youtube, Podcast, blogg, sosiale medier og nå som forfatter av boken “Bli din egen PT”. Pia er en fysisk og mental trener i tillegg til å være utdanna journalist. Pia har egentlig alltids tenkt at det er lærer hun skulle bli – og for å si det sånn, jeg mener jo at hun er det nå. Det er deg hun jobber med er rett og slett gi bort øvelser og tips og tricks til mennesker som ønsker å holde seg i form.

Pia brenner for at flere skal oppgradere og bli selvstendig med helsen sin, og gjør det hun kan for å spre budskapet om hvordan å gjøre det og har nylig kommet med en bok om hvordan man faktisk å bli sin egen PT for å bevise teorien sin. Pia har nemlig selv kjent hvor godt det er for mentale og fysiske helsen å trene, hun har gått fra å være en overvektig og utrent jente til å bli en som trener nå nesten hver dag. Hennes endring skjedde da faren tok henne med på løpetur i tenårene.

Hør episoden her!

PiaSeeberg.PowerLadiespodcast