#42 Lise Vermelid Kristoffersen, Pengesnakk

Lise.pengesnakk.powerladiespodcast

Gjesten denne uken er Lise Vermelid Kristoffersen – Lise er helt nerdete opptatt av økonomi og å spare penger og elske å snakke om det! Det som er spesielt med Lise er at hun jobber for å bli økonomisk uavhengig innen fylte 40 år. Det vil si at hun ikke er avhengig av å ha lønnet arbeid for å klare seg økonomisk. Lise har regnet ut at hun trenger i underkant av 4 millioner på kontoen for at det skal bli mulig, Lise er nå 32 år og er i rute!
Hver måned setter hun av 20.000 kr av de 30.000 hun får utbetalt til sparing, da enten i fond eller på konto for å spare til neste store innkjøp. Boliglånet er nedbetalt (allerede før hun fylte 30) og sammen med kjæresten eier hun hytte, bil og leilighet – som hun leier ut.
Eneste utgiftene hun har hver måned er studielån, husleie, mat, transport og neglelakk. Innkjøp til leiligheten planlegges i god tid i forkant og én gang i halvåret går hun ut og spiser. Noen kan kalle henne gjerrig og stusselig, jeg kaller henne disiplinert, ambisiøs og smart. Det Lise ønsker er å være trygg, fri og ha muligheter – og da er penger det viktigste virkemiddelet. Lise lærte tidlig hva ordet nok betyr og har fått sparing inn med morsmelken. I dagens episode får vi bli bedre kjent med Lise, som er dama bak brandet Pengesnakk, som er en informasjonskanal om penger som finnes på podcast, blogg og på sociale medier. Lise har allerede vært omtalt 17 ganger i media etter jul og blant annet forsiden av DN pga livsstilen og målene hennes.

FIRE – som financial independent retire early, som er bevegelsen lise kan kategoriseres under – som lise vil fortelle mer om i episoden

Episoden er ikke så særlig teknisk, men vi får vi også høre hvordan Lise lever og hvordan hun legger til rette for å klare dette i hverdagen sin. Vi lærer også noen sparetricks og for å høre hvor Lise investerer pengene sine.

Helt i slutten har jeg inkludert en Q&A, med noen av spørsmålene fra instagram som dere sendte inn 🙂

Det var mye jeg ville spørre Lise om, dette er en episode som handler mer om Lise –  men tenker å om ikke så alt for lenge ha en eller flere episoder hvor det blir mer tematisk. eksempelvis how to bli økonomisk fri eller how to investere.

Ved siden å drive pengesnakk så jobber Lise som emballasjeutvikler i Tine. Lise har master i matvitenskap, men ingen utdannelse innenfor økonomi – det er rett og slett bare en lidenskap!!
I tillegg til dette er Lise opptatt av familien sin, oppussing, organisering og det å leve mest mulig miljøvennlig.

SELECTED LINKS FROM EPISODE

APPS MENTIONED

FOLLOW LISE/PENGESNAKK
www.pengesnakk.no
@pengesnakk

Love

Yrja @powerladiespodcast

#41 Kate Murphy – CEO & Co-Founder, Play Magnus

#40 Ina Roll Spinnangr – Om rus, avkriminalisering og forebyggende ruspolitikk

Inaroll.powerladiespodcast